An Earnest Desire of Grey

Radiant Historia is een van de weinige games, die de afgelopen tijd daadwerkelijk indruk gemaakt heeft. En niet alleen door de unieke gameplay en het unieke verhaal. Bovendien is er ook nog eens de vernieuwende manier om het soort gameplay. Het is daadwerkelijk een goede game. Een van de betere dingen is dus absoluut de muziek.

Alle muziek is haarfijn en verrassend goed voor op de Nintendo DS. Ik zal zometeen hieronder enkele linkjes plaatsen naar de desbetreffende liedjes waarover ik praat. Je hebt de boss-fights die goede muziek met zich mee brengen. Maar twee bepaalde nummers springen er daadwerkelijk uit.

De eerste is ‘Where The Wind And Feathers Return’. Gespeeld tijdens de treurige en trieste momenten van de game brengt dit echt een bijna hartbrekende sfeer in de game. Je weet gewoon op het moment dat de eerste tonen van het liedje dat er een treurige moment is. En sommige momenten kunnen daardoor echte tranentrekkers worden. Maar goed…het is maar een game.

Iedere game heeft een final boss en bijna iedere hedendaagse final boss, final level heeft een uniek lied. Radiant Historia is daarin niet uitgezonderd. Die heeft ‘An Earnest Desire of Grey’ een van de beste, zo niet de beste final boss theme, die ik ooit gehoord heb. Er zijn er enkele die er ook bij zitten. Dancing Mad bv van Final Fantasy VI of Otherworld uit Final Fantasy X (al kun je dat niet echt een final boss theme noemen), maar het zijn wel goeie stukken. Maar bij deze heeft Yoko   Shimomura haar beste kunsten uit haar pen getoverd. ‘An Earnest Desire of Grey’ blijft ook in je hoofd zitten no matter what. En als je dat voor elkaar krijgt is het heeeeel goed. Als je het meerdere malen na elkaar afspeelt, is dat echt heel goed. Het is gewoon een goede final boss theme…

Hieronder de twee liedjes. Geniet ervan:

Plaats een reactie